Csillogó-villogó ajándékötlet karácsonyra – vasalható ékkövek

vasalhatoekkoTovább is van, mondjam még?! Újabb csoda (nekem legalábbis teljesen új), amivel karácsonyra elkápráztathatjuk – ezúttal akár szó szerint is – az arra kiválasztottakat: hátoldalunkon hőre olvadó ragasztóval ellátott díszek, melyek a legtöbb felületre jól tapadnak, elsősorban azonban porózus, vagy érdesített felületek díszítésére használjuk (textil, kerámia, fa, papír). A köveket rögzíthetjük dekorpákával (!! nekem ez is teljesen új!!) vagy vasalható fólia segítségével.

Szóval, először is vegyünk egy egyszerű mintát, helyezzük a köveket ebben az alakzatban közvetlenül a díszítendő felületre (például egy pólóra) úgy, hogy a kövek felfelé nézzenek. Ha apró kövekkel dolgozunk, érdemes esetleg csipeszt használni. Ezután fektessük a fóliát a ragadós felével lefelé. A vasaláshoz fektessük a fóliára a sütőpapírt és tegyünk egy keményebb papírt az anyag két fele közé, hogy a vasaláskor össze ne ragadjanak.  Közepes hőmérsékletű vasalóval, finom mozdulatokkal vasaljuk fel a köveket körülbelül 2 percig. Fontos, hogy a vasaláskor ne használjunk gőzt! A kész, díszített textília kézzel mosható, kifordítva kb. 40°C-on.

Ezzel aztán tényleg levehetjük a lábukról kisebb és nagyobbacska utódainkat is! 😉

This entry was posted on kedd, november 24th, 2009 and is filed under Karácsonyi ajándék. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply