Karácsonyfadíszek sajátkezűleg, avagy a lehető legszebb karácsonyfa…

mehviaszlapokAki már próbálta, az tudja, hogy nem tréfa a címben szereplő állítás! Aki még nem, annak meg mindenképp érdemes egy próbát tennie…

Olyan egyszerű ötletekkel próbáljuk segíteni a “házi karácsonyfa” ügyét, amelyeknek az elkészítése szinte gyerekjáték – akár ezt is lehet tesztelni alkalmas korú családtagokkal 😉 -, a kudarc élménye kizárt, a siker viszont garantált.

Akkor először legyen egy laza ujjgyakorlat:

Karácsonyfadíszek méhviaszból

Kellékek:

méhviaszlap (több színben is kapható, a fán jól mutat az eredeti sárgás, vagy piros, esetleg fekete változata; főleg méhész szaküzletekben érdemes keresni)

– kiszúró formák – főleg a fém típust ajánljuk, mivel azok elég élesek, hogy elvágják a viaszlapot… Rengeteg különféle formát kaphatunk: angyal, fenyő, csillag, üstökös stb. – mind nagyon jól mutat majd a karácsonyfán.

– raffia – elég néhány szál is, ez is beszerezhető a méhész boltokban, de megtaláljuk a hobby boltok polcain is, szintén több színben

– valami kis hegyes eszköz, akár egy tollhegy is lehet, amivel alkalmas méretű lyukat üthetünk…

Elkészítés

Az alapanyagok beszerzése után nincs más dolgunk, mint elhelyezni a méhviaszlapot egy fa rajztáblán, esetleg gyúródeszkán, majd kezdjük el – vagy kérjük meg az ifjúságot, hogy kezdjék el – a formákat kiszúrni a viaszból, majd a felső, középső részükre egy néhány miliméteres lyukat fúrunk. A lukba belefűzzünk egy kb. 10 cm-es raffiaszálat, majd megkötjük és már kész is a szép, egyedi (és ráadásul illatos!) karácsonyfadíszünk.

Extra ötletek:

Egy csinos kis csomagolással megoldva akár még karácsonyi ajándékot is rögtönözhetünk egy nagyobb adagból, vagy csomagolásnál használhatjuk díszítőelemként.

This entry was posted on szombat, november 7th, 2009 and is filed under Karácsonyfadísz, Karácsonyi ajándék. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply