Karácsonyi ajándékötlet – díszdoboz bonbonokkal töltve

Az előző bejegyzésben néhány igazán könnyű és finom bonbon receptjét tettük közzé, most itt az idő, hogy be is csomagoljuk. Így együtt a kettő, remek karácsonyi ajándék lehet, biztosan mindenki nagyon értékelni fogja a sok munkát! 😉

Az ötlet maga igen egyszerű, és a kivitelezése sem sokkal bonyolultabb – szerencsére…

1. Kerítsünk valahonnan egy szép dobozt. Nem kell túl nagy – akkor nehéz megtölteni -, de túl kicsi se legyen… A legjobb, ha fából, esetleg kemény kartonból van, a színe és formája természetesen egyéni ízlésünket tükrözi majd. Az eszmei értékén túl a valódi értékét a csomagolás, vagyis a doboz fogja jelenteni, úgyhogy elképzelhető az a megoldás is, hogy egy nagyon szép, míves dobozt szeretnénk valakinek ajándékozni és mellesleg megtöltjük mindenféle finomsággal… ;o)

2. Szerezzünk be néhány bonbonhoz való kis kapszlikat. Általában elég nagy csomagban lehet őket megvásárolni: 50-100 darabot egyben, de ne aggódjunk, hamar kiderül, hogy nem is olyan sok az… A színe ismét döntés kérdése, mert a választék már ebből is óriási: a szolidan elegáns egyszerű fehértől kezdve a legvadabb mintákig rengeteg féle fellelhető, ha a megfelelő helyen járunk.

3. Válogassunk össze néhány alkalmasnak tűnő bonbon-receptet! (Talán nemsokára adok még további ötleteket, hogy tényleg lehessen válogatni.) Készítsük el azokat, amelyeket kiválasztottunk, majd a mignonpapírokba helyezve, művészi igénnyel rendezzük el őket a dobozban. A tetejükre színben illő selyempapír kívánkozik, méretre vágva. Legvégül a doboz csomagolása következik, ami nem biztos, hogy több kell hogy legyen, mint egy egyszerű átkötés és masni.

Sok sikert! (Nincs ám már olyan messze a karácsony!!! Ideje nekilátni a munkásabb dolgoknak…)

This entry was posted on péntek, november 13th, 2009 and is filed under Karácsonyi ajándék. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply