Karácsonyi ajándékötlet – díszített gyertyák

gyertyalang

Ha karácsony, akkor az biztos, hogy gyertya is. Akár ajándékba, akár dísznek, csak a hangulat kedvéért. Ezzel a technikával biztosan csodát lehet művelni még viszonylag kevés gyakorlattal is. Nem is különösebben anyagigényes, így aztán még csak nem is drága ajándék.

Hozzávalók:

– egy vastag gyertya

– különböző színű gyertyadíszítő viasz vagy méhviasz gyuma (Stockmar)

– vastag kötőtű vagy spatula (de ezek hiányában kézzel is remekül el lehet boldogulni)

Elkészítés

A legfontosabb, hogy a díszítésre szánt viasz kellőképpen puha, megmunkálható legyen. Ehhez mindössze a kezünk melegére és némi türelemre van szükség. Kis darabokat kell venni, és alaposan meggyúrni, majd rátapasztjuk a gyertyára, és a megfelelő alakúra dolgozzuk. Leginkább kézzel, de itt lehet használni a kötőtűket, spatulákat igény és szükség szerint. Akár új színeket is hozhatunk létre úgy, hogy két különböző színt nagyon alaposan összegyúrunk.

Nagyon fontos, hogy a viasz kellően meleg legyen, amikor a gyertyára helyezzük, mert úgy nem fog később sem lepotyogni.

Csak a képzeletünk szabhat határt: most főleg a karácsonyi motívumokra biztatnám a próbálkozókat, de az év bármely szakához alkalmazhatjuk, bármilyen ünnepet szebbé tehetünk velük.

This entry was posted on kedd, november 10th, 2009 and is filed under Karácsonyi ajándék. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply