Csillogó-villogó ajándékötlet karácsonyra – vasalható ékkövek

vasalhatoekkoTovább is van, mondjam még?! Újabb csoda (nekem legalábbis teljesen új), amivel karácsonyra elkápráztathatjuk – ezúttal akár szó szerint is – az arra kiválasztottakat: hátoldalunkon hőre olvadó ragasztóval ellátott díszek, melyek a legtöbb felületre jól tapadnak, elsősorban azonban porózus, vagy érdesített felületek díszítésére használjuk

Még mindig kreatívan – további ajándékkészítés karácsonyra!

dekorfoliaMár magam sem hittem, de még mindig van új a nap alatt… Ezzel az újonan megismert technikával könnyen és gyorsan tudunk egyedi kiegészítőket varázsolni a lakásunkba, vagy akár más lakásába, akár karácsonyra is – ajándékba.

Újabb karácsonyi ajándékötlet – szinte saját készítésű…

bortartodobozBámulatos, mennyi mindent lehet manapság találni a hobbiboltokban. A legújabb, amire mostanában figyeltem föl, az a sok-sok natúr, festetlen, lakkozatlan fatermék, amiket a lehető legkülönbözőbb technikákkal lehet díszíteni, egyedivé tenni, tökéletes karácsonyi ajándékká varázsolni.

Márványozó festék – ajándékkészítés ötlet karácsonyra

marvanyozas_atmeretMegint beleszaladtam valami számomra teljesen ismeretlen technikába! (Karácsony táján gyakran megesik.) Nem mondom, hogy azonnal beleszerettem volna, de hosszas tanulmányozás után azt gondolom, hogy létezik olyan színkombináció, amivel kifejezetten esztétikus hatást lehet elérni…

Még több karácsonyfadísz házilag – díszdobozkák

aranydobozkaEzt az ötletet tavaly hallottam egy lelkes “barkácsolótól”, és nagyon megtetszett. Nem kell sablonozni, meg kivágni, meg hajtogatni, ha karácsonyfára való díszdobozkákat akarunk csinálni!

Karácsonyi ajándékötlet – préselt virággal díszített papír

Igazán különleges ajándékokat készíthetünk minimális energiabefektetéssel, egy kis gyakorlás után. Az alapötlet segítségével készíthetünk könyvjelzőt, ajándékszatyrot, ajándékdobozt, borítékot

Karácsonyi ajándékötlet – díszdoboz bonbonokkal töltve

Az előző bejegyzésben néhány igazán könnyű és finom bonbon receptjét tettük közzé, most itt az idő, hogy be is csomagoljuk. Így együtt a kettő, remek karácsonyi ajándék lehet, biztosan mindenki nagyon értékelni fogja a sok munkát! 😉

Karácsonyi Betlehemek – legyen mondjuk agyagból…

betlehemRengeteg féle, forma, anyag, technika stb. alkalmas a karácsonyi betlehem elkészítésére, biztosan majd’ mindenki próbálkozott legalább eggyel élete során.

Karácsonyi recept – ajándéknak is kiváló bonbonok

Karácsonyi ajándéknak adható bonbonEzek a kedvec receptjeim karácsony táján: kis falatok, gömbök, golyócskák és társaik. Rengeteg előnyük van. Egyszerű – készíthetik gyerekek is, szinte egyedül -, finom – ezt nem ragoznám jobban -, mutatós – csinosan csomagolva remek ajándék is lehet belőlük -, és általában nem kerül egy vagyonba az alapanyag sem.

Karácsonyi ajándékötlet – díszített gyertyák

gyertyalangHa karácsony, akkor az biztos, hogy gyertya is. Akár ajándékba, akár dísznek, csak a hangulat kedvéért. Ezzel a technikával biztosan csodát lehet művelni még viszonylag kevés gyakorlattal is.