Ajándékötlet (nemcsak fiú)gyermekeknek karácsonyra

Így történhetett, hogy lemaradtunk egy olyan ajándékról a kisfiunknak, amit már jó előre kitaláltunk, és mindketten nagyon alkalmasnak is gondoltuk. Ekkor néhány napnyi őrület, fejvesztés, keresgélés után megtaláltuk azt, ami méltó módon helyettesítette a nagy ötletet: ez a Vario névre hallgató, rönkfákból készült építőjáték volt, annak is egy viszonylag nagyobb kiszerelése, hogy lehessen vele rendesen alkotni…

Ötlet karácsonyi ajándék elkészítésére – ékszerek, kiegészítők gyöngyből

Az ötlet onnan jött, hogy nemrég “beszabadultam” egy ún. hobbi boltba, és ott annyiféle szebbnél szebb gyöngyöt láttam, amit még így egy rakáson talán sosem… Már régen eszembe juthatott volna, hiszen többen is vannak, akikkel kapcsolatban komoly “gondjaim” vannak karácsonyi ajándék ötlet terén, és tudom, hogy jó néhányuknál beválik majd ez az ötlet is.

Mézes dió készítés – karácsonyi ajándék házilag

Egyszerű, ám annál mutatósabb és finomabb karácsonyi ajándék készíthető 1.5-2 dl méz és némi megtört dió. Az elkészítése annyira egyszerű, hogy akár gyerekek is pillanatok alatt megcsinálhatják.
Remek karácsonyi ajándék, nagyszülőknek, szülőknek, barátoknak.

Csillogó-villogó ajándékötlet karácsonyra – vasalható ékkövek

vasalhatoekkoTovább is van, mondjam még?! Újabb csoda (nekem legalábbis teljesen új), amivel karácsonyra elkápráztathatjuk – ezúttal akár szó szerint is – az arra kiválasztottakat: hátoldalunkon hőre olvadó ragasztóval ellátott díszek, melyek a legtöbb felületre jól tapadnak, elsősorban azonban porózus, vagy érdesített felületek díszítésére használjuk

Még mindig kreatívan – további ajándékkészítés karácsonyra!

dekorfoliaMár magam sem hittem, de még mindig van új a nap alatt… Ezzel az újonan megismert technikával könnyen és gyorsan tudunk egyedi kiegészítőket varázsolni a lakásunkba, vagy akár más lakásába, akár karácsonyra is – ajándékba.

Újabb karácsonyi ajándékötlet – szinte saját készítésű…

bortartodobozBámulatos, mennyi mindent lehet manapság találni a hobbiboltokban. A legújabb, amire mostanában figyeltem föl, az a sok-sok natúr, festetlen, lakkozatlan fatermék, amiket a lehető legkülönbözőbb technikákkal lehet díszíteni, egyedivé tenni, tökéletes karácsonyi ajándékká varázsolni.

Márványozó festék – ajándékkészítés ötlet karácsonyra

marvanyozas_atmeretMegint beleszaladtam valami számomra teljesen ismeretlen technikába! (Karácsony táján gyakran megesik.) Nem mondom, hogy azonnal beleszerettem volna, de hosszas tanulmányozás után azt gondolom, hogy létezik olyan színkombináció, amivel kifejezetten esztétikus hatást lehet elérni…

Karácsonyi ajándékötlet – préselt virággal díszített papír

Igazán különleges ajándékokat készíthetünk minimális energiabefektetéssel, egy kis gyakorlás után. Az alapötlet segítségével készíthetünk könyvjelzőt, ajándékszatyrot, ajándékdobozt, borítékot

Karácsonyi recept – ajándéknak is kiváló bonbonok

Karácsonyi ajándéknak adható bonbonEzek a kedvec receptjeim karácsony táján: kis falatok, gömbök, golyócskák és társaik. Rengeteg előnyük van. Egyszerű – készíthetik gyerekek is, szinte egyedül -, finom – ezt nem ragoznám jobban -, mutatós – csinosan csomagolva remek ajándék is lehet belőlük -, és általában nem kerül egy vagyonba az alapanyag sem.

Karácsonyi ajándékötlet – díszített gyertyák

gyertyalangHa karácsony, akkor az biztos, hogy gyertya is. Akár ajándékba, akár dísznek, csak a hangulat kedvéért. Ezzel a technikával biztosan csodát lehet művelni még viszonylag kevés gyakorlattal is.