Ajándékötlet (nemcsak fiú)gyermekeknek karácsonyra

Így történhetett, hogy lemaradtunk egy olyan ajándékról a kisfiunknak, amit már jó előre kitaláltunk, és mindketten nagyon alkalmasnak is gondoltuk. Ekkor néhány napnyi őrület, fejvesztés, keresgélés után megtaláltuk azt, ami méltó módon helyettesítette a nagy ötletet: ez a Vario névre hallgató, rönkfákból készült építőjáték volt, annak is egy viszonylag nagyobb kiszerelése, hogy lehessen vele rendesen alkotni…

Kívánságok gyöngyfája – kell ennél szebb karácsonyi ajándék?!

Amit ma ajánlunk elkészítésre – gyöngyfa -, igazán nem bonyolult mutatvány, mindjárt meglátjátok, és ha ajándék lesz belőle, szerintem borítékolható a siker akár karácsonyra, akár születésnapra, akár még esküvőre is… A legjobb az benne, hogy sosem lesz két egyforma,

Adventi naptár – hogy még szebb legyen a karácsony-várás…

adventi-naptar karácsonyi készülődésAkinek kisgyerekek vannak a közelében, biztosan tudja, hogy az adventi koszorú mellett (majd erre is szakítunk időt, és egy-két posztot) az adventi kalendárium a másik legfontosabb és legizgalmasabb az karácsony-várásban.

Karácsonyi vajas sütemény – gyerekbarát recept

Ez amolyan franciás karácsonyi süti, mifelénk inkább a mézeskalács a “megfelelője”, de ettől még igazán érdemes kipróbálni, ez is majdnem olyan finom – még nyersen is!

Karácsonyi üdvözlőlapok készítése

Egyszerűbb bemenni a boltba és megvenni a karácsonyi képeslapokat, mint megcsinálni, de nem biztos, hogy a hatásuk is ugyan olyan. Arról nem beszélve, hogy ha gyerekekkel csinálljuk közösen a karácsonyi készülődés során, akkor az nagyon nagy élményt jelenhet mindenkinek.