Karácsonyi üdvözlőlapok készítése

Egyszerűbb bemenni a boltba és megvenni a karácsonyi képeslapokat, mint megcsinálni, de nem biztos, hogy a hatásuk is ugyan olyan. Arról nem beszélve, hogy ha gyerekekkel csinálljuk közösen a karácsonyi készülődés során, akkor az nagyon nagy élményt jelenhet mindenkinek.

A karácsonyi üdvözlőlap készítése egyszerű . Keressünk valami szép mintát, vagy kontúros képet és egy kemény fólia alá helyezve rajzoljuk körbe a körvonalakat kontúrfestékkel. A színes felületeket csak akkor töltsük ki festékkel, ha a körvonal már megszáradt. Ha például egy feldíszített karácsonyfát szeretnénk a képeslapra rajzolni, akkor először a a színes pöttyöket (karácsonyfadísz) fessük meg. Majd hagyjuk megszáradni és azután vigyük fel a zöld festéket. Míg a képek száradnak, vonalzó mentén egy sniccerrel kivághatjuk a kártyákat.

Amint elkészültünk és a karácsonyi motívum is megszáradt, a kártya ablakába ragasszuk fel a festett felével felfelé a képet.  Majd a felragaszott képre ragasszunk rá transzparenspapírt. A jobb oldalra megírhatjuk karácsonyi üdvözletünket.

Kellékek:

  • mintás kartonok
  • kemény fólia
  • tapétavágó kés (sniccer) és vonalzó
  • színes vagy mintás transzparens papír
  • ragasztó
Karácsonyi üdvözlőlap

Karácsonyi üdvözlőlap

This entry was posted on szombat, október 31st, 2009 and is filed under Karácsonyi ajándék, Karácsonyi ötlet gyerekeknek. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply