Márványozó festék – ajándékkészítés ötlet karácsonyra

marvanyozas_atmeretMegint beleszaladtam valami számomra teljesen ismeretlen technikába! (Karácsony táján viszonylag gyakran megesik…) Nem mondom, hogy azonnal beleszerettem volna, de hosszas tanulmányozás után azt gondolom, hogy létezik olyan színkombináció, amivel kifejezetten esztétikus hatást lehet elérni…
Szóval, akkor a márványozásról, mint technikáról:
Természetesen a hobbiboltokban kapható az ún. márványozó festék (alapszínek és fekete, fehér, magenta (!), narancs). Ezekből a színekből kell egy kis vízzel teli (műanyag) edénybe csepegtetni, majd hurkapálcával formázhatjuk a festékfoltokat, melyek a víz színén lebegnek. Lassan belemártjuk a festendő tárgyat (pl. egy nyeles gömb vagy szív forma), és kb. 10 másodperc után emeljük ki a kész tárgyat úgy, hogy minél kisebb felületen érintsük. Egymás után több dolgot is márványozhatunk, akár még több festéket is csepegtethetünk közben is a vízbe. A száradási idő körülbelül 15-30 perc.

This entry was posted on szerda, november 18th, 2009 and is filed under Karácsonyi ajándék. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply