Még mindig kreatívan – további ajándékkészítés karácsonyra!

dekorfoliaMár magam sem hittem, de még mindig van új a nap alatt… Ezzel az újonan megismert technikával könnyen és gyorsan tudunk egyedi kiegészítőket varázsolni a lakásunkba, vagy akár más lakásába, akár karácsonyra is – ajándékba.  Van ez a változatos színekben kapható ún. dekorfólia, ami alkalmas porcelán és üveg felületek díszítésére, és nagyon egyszerű a használata is.

Első lépésben kivágjuk a mintát a fóliából. Na, jó, nem! Első lépés, hogy tudjuk mit akarunk csinálni, vagyis: a tervezés!! Ehhez a művelethez használhatunk sniccert, ollót vagy akár formalyukasztókat is. Ezt követően tegyük a kivágott mintákat pár percre vízzel telt edénybe, hogy a védőpapír leázzon a fóliáról. Majd helyezzük – terv szerint – a fóliát a felületre, és a vízcseppeket, valamint a fólia alatt rekedt buborékokat belülről kifelé haladva simítva egy papírtörlő segítségével eltűntethetjük.  A fólia végleges rögzítéséhez tegyük a tárgyat 30 percre 180 °C-os sütőbe.

Háát, nagyjából ennyi. Nem tűnik nagy ördöngösségnek, nem igaz?

A hobbiboltokban ráadásul nemcsak a dekorfóliát vásárolhatjuk meg (kilenc féle színt láttam), hanem az alapanyagot is: üveg és porcelán tárgyak, eszközök is kaphatók igen széles választékban. Mostanra persze már biztosan alaposan megcsappant a készlet, jó lesz sietni! 🙂

This entry was posted on szombat, november 21st, 2009 and is filed under Karácsonyi ajándék. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply