Nyakunkon a karácsony…

Túlzásnak tűnik?! De még mennyire! Főleg a kirakatban egyre több helyen felbukkanó karácsonyfák és karácsonyi díszítések… Aztán ma egészen véletlenül “szembe jött” az egyik oldalon egy visszaszámláló szerkentyű: még 49 napod van karácsonyig. Ez azért már mindjárt másképp hangzik, nem? Lehet elkezdeni megbolondulni, hogy mielőbb túl legyünk a dolgok nehezén: ajándék-project.

Legelőször mégis inkább egy olyan teendővel kezdeném, ami jól jön majd akár a karácsonyfa, akár az ajándékok díszítésénél: el lehet kezdeni a gyümölcsszárítást! Mandarin, narancs, alma, csillaggyümölcs, stb.  tetszés szerinti irányba vágva (de ezek közül mindegyik keresztirányú vágás után mutatja a legszebb alakját 🙂 kb. fél centi vastagságú szeleteket készítünk és egy nedvszívó papíron száraz, meleg helyre tesszük. Akár ilyenkor, akár száradás után egy tűbe fűzött cérnával akasztót kötünk rá, és kész is a remek karácsonyfadísz.

This entry was posted on péntek, november 6th, 2009 and is filed under Karácsonyi ajándék. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply